szabvány jelek jelölések táblák

Biztonági tábla

A biztonsági jel nagyszerű megoldást jelent a fontos információk gyors közlésére a munkahelyen és segítik a munkavédelmi, a tűzvédelmi és egyéb biztonságtechnikai szabályok betartását, illetve segítenek elkerülni a munkabaleset kialakulását. A biztonsági jelek széles skálája lehetővé teszi, hogy üzleti helyiségei, iskolája, irodája, gyára vagy építési területe megfeleljen a jogszabályi követelményeknek. A nemzetközileg elfogadott jelek, melyeket a világ minden táján alkalmaznak nyelvtől és kultúrától függetlenül következetes és egyértelmű tartalommal bírnak.

A munkavédelmi tábla szinte mindenütt megtalálható. A biztonsági tábla ugyan nem helyettesíti a biztonságos munkavégzést, de az összes szabály betartása mellett tovább csökkenthetik a kockázatokat. Amellett hogy ipari létesítményekben találkozhatunk velük, biztonsági tábla található például a nyilvános helyeken az elektromos oszlopoknál és az elektromos szekrényeken, a szikláknál, a strandoknál, iskolákban, kórházakban, irodákban, bevásárlóközpontokban, szállodákban, konferenciatermekben is. De az otthoni motoros berendezéseken is, mint például a fűnyírókon, valamint az építkezés vagy bontás miatt lezárt területeken. A biztonsági tábla arra is használható, hogy figyelmeztesse a lehetséges veszélyeket, jelezze a legközelebbi vészkijárat, az elsősegélynyújtó létesítmény esetleg a tűzoltókészülék felszerelési helyét. A hatékony munkavédelmi tábla korlátozhatja a hozzáférést, biztosíthatja az egyéni védőeszközök viselését, segítheti a tűzoltó ajtók szabadon tartását. Egy egyszerű biztonsági jel megakadályozhatja a költséges munkahelyi baleseteket ha jól látható, figyelemfelhívó, és könnyen érthető. És ami még fontosabb, segítséget nyújtanak testi épségünk megóvásában.

Webshopunkban a legszélesebb körű biztonsági feliratok közül választhat.

Hallásvédő használata kötelező!

Rendelkező jel, tábla
Ezek a jelek a "Viselkedj így!" és "Használd ezt a védőfelszerelést!". A biztonsági jeleket kék hátterű alapon fehér színű piktogram alapján lehet felismerni. Ezeknek a jeleknek a célja hogy az alkalmazottakat és a látogatókat tájékoztatása arról milyen intézkedéseket kell tenni a biztonság megőrzése érdekében és meghatározott magatartást ír elő. Ez magában foglalhatja az egyéni védőeszközök használatának szükségességét vagy az óvintézkedések megtételét annak érdekében, hogy biztonságban legyenek egy potenciálisan veszélyes környezetben. Jól látható helyekre kell felszerelni, hogy mindenki jól láthassa.

Illetékteleneknek belépni tilos!

Tiltó jel, tábla
Ezek a jelek a "Tilos!" típusú parancsok átadására használhatóak. Például annak jelzésére hogy belépni tilos, vagy hogy a dohányzás nem megengedett. A munkahelyen fel kell tüntetni a veszélyes tevékenységeket tiltó utasításokat. A tevékenységet tiltó jelek fehér alapon fekete piktogram, kör alakú piros sávból és egy átlós balról jobbra 45 fokos szögben ereszkedő harántsávból állnak.

Radioaktív anyag!

Figyelmeztető jel, tábla
Ezek a "Légy óvatos!" jelzések és arra kell használni, hogy az emberekkel tudatosítsák a közeli veszélyt. Például egy gyúlékony folyadéktárolónak vagy egy laboratóriumnak, ahol radioaktív anyagokat használnak megfelelő figyelmeztető táblával kell ellátni a bejárat közelében. Az adott veszélyre figyelmeztető jelek fekete színű egyenlő oldalú háromszög, mely belsejének sárga színűnek kell lennie és a középen elhelyezkedő fekete színnel a veszély típusát jelző piktogrammal kell ellátni.

Elsősegélyhely

Elsősegély vagy menekülési jel, tábla
Ezeket a jeleket a menekülési útvonalak, vészkijáratok, elsősegély-felszerelések, vészzuhanyok és hasonlók jelzésére kell használni. A táblák zöld téglalapból vagy négyzetből állnak, a piktogram vagy a szöveg fehér színnel középen.

Tűzoltókészülék

Tűzvédelmi tájékoztató jel, tábla
A tűzbiztonsági táblák a tűzvédelem alapvető elemei, amelyek segítenek abban, hogy a személyzet és a látogatók tudják, mit kell tenni vészhelyzet esetén. A tűzvédelmi tájékoztató jel piros alapon fehér színű téglalap, vagy négyzet alakban.

Villámjel

Érintésvédelmi jel, tábla
A villamos energia minden mai létesítmény létfontosságú része, de a nem szándékos érintkezés halálos következményekkel járhat. Ezért olyan fontos, hogy az elektromos biztonsági táblákat mindenhol fel lehessen tenni, ahol elektromos veszély áll fenn. Ez nemcsak megvédi az embereket a sokktól, hanem segít elkerülni a berendezések és az infrastruktúra költséges károsodását.

Továbbá válogathat Hulladékgyűjtő jelek, jelölések és Közúti és szállítási jelek, jelölések közül.

Ha Ön, munka és tűzvédelmi tanácsadója nem találta meg a megfelelő méretű, alakú, tartalmú táblát webshopunkban abban az esetben egyedi szempontok alapján gyártott tábla igényével kérem keresse fel kapcsolatfelvételi oldalunkat.

A megfelelő méret kiválasztásában a 2/1998. (I. 16.) MüM munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről rendelet nyújt segítséget.

A megrendelt biztonsági terméket öntapadó illetve tábla kivitelben raktárról, vagy rövid határidejű gyártás után juttatjuk el az Ön által megadott címre.